Revidert utgave av spisesal og peisestue nærmer seg

Nå skjer følgende – Peisen rives og dør ut til  hall/garderobe blokkeres. Det settes opp en ny slett vegg.  Denne veggen utgjør så fronten i underetasjen –  og brukes som lerret for projektor. I denne fronten vil også teknisk utstyr (styring av lyd og bilde) bli montert. Her kommer også et sceneområde, men ikke som en oppbygd scene slik vi kjenner det i dag.
    Det gjøres noen tilpasninger av ventilasjons-anlegget for å frigjøres plass på vegg ved ny sceneplassering. (Trykk på tegning for større bilde.)
   Som bakgrunn for ”å snu salen” ligger grundige vurderinger. Det har vært et mål at som mange som mulig skal ha utsikt til og kunne følge med på det som skjer på skjerm/sceneområde. Lydforholdene skal være bedre enn de er i dag og dekke begge salene. Salen(e) skal fungere godt for ungdomsarbeidet.  Ved bruk av begge salene vil det nok være naturlig med mikrofonplasering i overgangen mellom spisesal og nåværende peisestue (som blir kjellerstue).
    I vurderingen har man vært fullt klar over at man fra hallen kommer inn i front av møtesalen – men det er jo også en inngang til spisesalen ved kjøkkeninngangen.

Dessuten – Det arbeides med å få til et ”kafeområde” i hallen. Himlingsplater ved inngang til peisestue byttes for å bedre de akustiske forhold. Det blir samtidig lagt inn ny og bedre belysning. Det jobbes videre med å få til en løsning med informasjon på TV skjerm som delvis skal erstatte nåværende informsjonstavler.